вівторок, 29 вересня 2015 р.

200 черкащанок отримали знання з фінансової грамотності

Черкаси стали одним із міст в Україні, де реалізовано програму USAID «Розширення підприємницьких та лідерських можливостей для жінок» спільно з МБФ «Український жіночий фонд». Надійними партнерам реалізації програми в області стали Обласний центр зайнятості та Управління у справах, сімї та молоді Черкаської ОДА.

Як зазначила тренерка проекту Людмила Костенко, загалом у Черкаській області відбулося 20 тренінгів, участь у навчанні взяло участь майже 200 черкащанок від 18 до 70 років. У рамках проекту учасниці також мали змогу отримати додаткові консультації.

На думку начальника Обласного управління у справах сімї, молоді та спорту Максима Зеленського, реалізація програми стала дуже важливою для області. Адже учасницями були, у першу чергу, найнезахищеніші жінки, які найбільше потребують уваги і допомоги. А саме, безробітні, малозабезпечені, сільські жінки, тимчасово переміщені особи, жінки, що самостійно виховують дітей, матері та дружини учасників АТО, вдови, жінки з обмеженими можливостями.

Зокрема, учасниця програми у Черкасах, Олена, дончанка, яка нещодавно разом із сім'єю переїхала до Черкас, розповідає: 

- У нас зараз складний період, я ще не знайшла роботу у новому місті, переїзд, багато витрат. Однак отримані знання, допомогли навести лад у фінансах, зрозуміти, як діяти. Тепер я почуваюся впевненіше! Такі знання з фінансової грамотності - доступні, важливі і потрібні напевно всім!

- Сподіватимемося, що ця ініціатива сприятиме підтримці жінок і загалом принесе користь нашому місту. Участь у проекті допомогла жінкам дізнатися про сучасні методи управління власними фінансами та збільшення добробуту, а також про можливості підприємницької та лідерської реалізації з користю для громади, - повідомила організаторка проекту в області Юлія Гончар.


Немає коментарів:

Дописати коментар